Gemeenteraad vergadert op dinsdagavond

15 mei 2023 – De gemeenteraad vergadert in verband met Hemelvaartsdag deze week niet op donderdag, maar op dinsdag 16 mei. De vergadering begint zoals gebruikelijk om 20.00 uur en wordt gehouden in de raadszaal in het stadhuis op de Markt.

De agenda is voor een groot deel gevuld met onderwerpen, waarbij raadsfracties tijdens de debatten in de commissievergaderingen aanleiding zagen om moties aan te kondigen. De CDA-fractie deed dat bij de bespreking van de collegebrief over de toekomst van Theater de Veste. Het CDA overweegt een motie om het breder kijken naar alternatieve locaties goed te formuleren.

Het onderwerp PublicSpaces, waarover schriftelijke vragen waren gesteld door STIP, D66, Onafhankelijk Delft, Volt en GroenLinks, is doorgeschoven van de vorige raadsvergadering. STIP, Volt en GroenLinks lieten toen weten meer tijd nodig te hebben om een motie op te stellen.

De commissiebespreking van de bewonersbrief over de verhoging van de huur voor de volkstuintjes van Levenslust was voor Volt, Hart voor Delft en STIP aanleiding om moties aan te kondigen. In het debat in de commissie over de voortgang van tramlijn 19 gaven alle raadsfracties aan een motie in te dienen.

Afhankelijk van de bespreking in de commissie Sociaal Domein en Wonen neemt de raad een besluit over het initiatiefvoorstel van het CDA met de titel Sociaal ook écht sociaal. In dit voorstel heeft het CDA afspraken opgenomen, waarbinnen de raad in de toekomst meer kan sturen op de gewenste vormen van sociale woningbouw en de bijbehorende huurprijzen en -voorwaarden.

In deze vergadering worden Julian Gommers en Anne Stehouwer namens STIP benoemd tot commissielid.

Belangstellenden kunnen de raadsvergadering bijwonen in de raadszaal of thuis rechtstreeks bekijken via de website van de gemeenteraad.

Agenda en uitzending raadsvergadering