Commissie blikt terug op schuldhulpverlening

21 november 2022 – De commissie Sociaal Domein en Wonen buigt zich in de oordeelsvormende vergadering op donderdag 24 november onder meer over het jaarverslag Schuldhulpverlening 2021. De commissievergadering begint om 19.30 uur.

Het jaarverslag biedt naast landelijke cijfers en ontwikkelingen ook lokaal inzicht op het gebied van schuldhulpverlening. In het verslag wordt onder meer ingegaan op de effecten van de coronacrisis op de schuldhulpverlening en de invoering van de nieuwe gewijzigde Wet gemeentelijke schuldhulpverlening.

Op verzoek van de fracties ChristenUnie, Hart voor Delft, D66 en STIP bespreekt de commissie ook de  Beleidsregel tijdelijke individuele bijzondere bijstand energiekosten 2022. Deze beleidsregel maakt het mogelijk dat bewoners met een laag inkomen individuele bijzondere bijstand kunnen aanvragen voor de gestegen energiekosten. Verder behandelt de commissie het voorstel over huur voor tijdelijke onderwijshuisvesting.

Wanneer u tijdens het overlegdeel van de vergadering wilt inspreken op een van de agendapunten kunt u zich tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis bekijken via de uitzending op de website van de gemeenteraad.

Agenda commissie Sociaal Domein en Wonen