Commissie bespreekt Jaarrekening 2021

20 juni 2022 – De commissie Economie, Financiën en Bestuur buigt zich op donderdag 23 juni in haar oordeelsvormende vergadering onder meer over de Jaarrekening 2021. De vergadering begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadszaal.

Uit de jaarrekening blijkt dat, ondanks een positief rekeningresultaat, de financiële positie van Delft er structureel niet beter op wordt. Dat resultaat van ruim 23 miljoen euro schrijft het college toe aan incidentele oorzaken en aan extra ontvangen geld dat dit jaar en daarna wordt uitgegeven.

De commissie bespreekt verder het voorstel Garantstelling nieuwbouw Filmhuis Lumen. De raad besloot eerder om budget beschikbaar te stellen voor een subsidie uit Fonds 2040 en voor de garantstelling van 1,2 miljoen euro op de hypotheek voor de nieuwbouw van Lumen. De aanvraag voor de garantstelling is verhoogd, omdat de BNG Bank eist dat de gemeente garant staat voor de volledige hypotheek. De BNG Bank rekent een lagere rente, waardoor de exploitatie van het filmhuis volgens het college flink verbeterd.

Andere onderwerpen die op de agenda staan zijn antwoorden van het college op vragen van STIP over de inzet van omstreden camera’s in Delft en op vragen van de CDA-fractie over bedreiging en geweld van verschillende beroepsgroepen.

Op verzoek van de Christen Unie, CDA, STIP, Onafhankelijk Delft en D66 bespreekt de commissie ook het Uitvoeringsplan Veiligheid 2022. De fracties hebben vragen over de brief die het college daarover naar de raad heeft gestuurd.

Belangstellenden kunnen tijdens deze vergadering als inspreker hun zegje doen. Zij kunnen zich hiervoor tot op de dag van de vergadering 12.00 uur aanmelden bij de griffie. 

De commissievergadering is openbaar en kan in de raadszaal vanaf de publieke tribune worden gevolgd. Thuisblijvers kunnen de vergadering rechtstreeks bekijken via de website van de gemeenteraad.

Agenda commissie Economie, Financiën en Bestuur