Gemeenteraad houdt eerste reguliere vergadering

19 april 2022 – De gemeenteraad houdt op donderdag 21 april zijn eerste reguliere vergadering na de verkiezingen. De vergadering begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de raadszaal, in het stadhuis op de Markt.

In deze vergadering worden onder meer de raadsleden geïnstalleerd die op woensdag 30 maart verhinderd waren. Daarnaast worden de commissieleden geïnstalleerd. Commissieleden zijn personen die op de laatste kandidatenlijst staan van een partij, maar niet als raadslid zijn gekozen. Ieder partij mag maximaal drie commissieleden aanstellen.

De raad stelt in deze vergadering het voorstel Opvang vluchtelingen uit Oekraïne per hamerslag vast. Eerder lieten de fracties in de vergadering van de commissie Algemeen weten akkoord te kunnen gaan met het voorstel om de voorlopig verwachte opvangkosten van 910.000 euro via een begrotingswijziging bij de Kadernota te dekken uit de algemene reserve.

Het voorstel Frictiekosten DOK bij verbouwing kan wellicht wel tot een debat in de raad leiden. Na de bespreking in de commissie Algemeen liet de VVD weten dit voorstel mee terug te nemen naar de fractie en de SP kondigde een motie aan.