Donderdag raadsdag met Sociaal Domein en Wonen

24 januari 2022 – De commissie Sociaal Domein en Wonen houdt op donderdag 27 januari haar reguliere oordeelsvormende vergadering. Deze digitale vergadering begint om 19.30 uur.

Op de agenda van het overlegdeel van de vergadering staat onder meer het voorstel Eerste Wijziging Verordening kwijtschelding Delft 2013. Het college stelt de raad voor om deze verordening aan te passen, omdat de Tweede Kamer moties heeft aangenomen over de verruiming van de vermogensnorm bij kwijtschelding van lokale heffingen. Hierdoor komt een relatie kleine groep in Delft van naar schatting 79 mensen in aanmerking voor iets meer bestedingsruimte.

In deze vergadering bespreekt de commissie tevens het initiatiefvoorstel Ontmoeting in de wijkcentra. Dit voorstel van GroenLinks, PvdA, Onafhankelijk Delft en CDA omvat maatregelen en het beschikbaar stellen van middelen om activiteiten in wijkcentra te stimuleren en om van de centra weer ontmoetingsplekken te maken voor de wijkbewoners.

Op verzoek van de fracties van ChristenUnie, VVD en D66 behandelt de commissie op deze avond ook de Voortgang Actieplan Sociaal Domein. Verder bespreekt de commissie de prestatieafspraken die de gemeente voor 2022 heeft gemaakt met de vier Delftse woningcorporaties en hun huurdersorganisaties.

Wanneer u wilt inspreken, kunt u zich tot 12.00 uur op de dag van de vergadering aanmelden bij de griffie via griffie@delft.nl. U ontvangt na uw aanmelding een link om digitaal te kunnen inspreken.

Agenda commissie Sociaal Domein en Wonen