Extra commissievergadering over herstelplan

20 maart 2021 – De gemeenteraad staat een drukke week te wachten. Naast de gebruikelijke commissievergadering op donderdag 25 maart komt de commissie Algemeen op dinsdag 23 maart vanaf 19.30 uur bij elkaar om het herstelplan Delft in Balans te bespreken.

Het college heeft dit herstelplan opgesteld, nadat de raad op 5 november 2020 een begroting vaststelde die niet structureel in evenwicht is. Delft staat daardoor onder preventief toezicht van de provincie. Het herstelplan moet de financiƫle huishouding van de gemeente weer in evenwicht brengen. De gemeenteraad neemt op dinsdag 30 maart in een extra raadsvergadering een besluit over het herstelplan.

Agenda commissie Algemeen

Sociaal Domein en Wonen

De commissie Sociaal Domein en Wonen houdt haar reguliere oordeelsvormende vergadering op donderdag 25 maart. De commissie buigt zich vanaf 19.30 uur onder meer over het voorstel Verordening Tegemoetkoming Woonlasten Kamerhuurders Delft 2021. Deze verordening vervangt de vorige verordening uit 2005. Verder bespreekt de commissie de prestatieafspraken voor 2021 die het college heeft gemaakt met de vier Delftse woningcorporaties en hun huurdersorganisaties en de tussenevaluatie resultaatgericht werken.

Vanwege de coronamaatregelen vinden alle vergaderingen digitaal plaats. Dat geldt ook voor het inspreken. Wanneer u wilt inspreken in een commissievergadering kunt u zich op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden via griffie@delft.nl.

Agenda commissie Sociaal Domein en Wonen

Beeldvorming

De commissie Ruimte en Verkeer houdt diezelfde donderdagavond vanaf 19.30 uur een beeldvormende bijeenkomst over het Participatietraject Luchthavenbesluit RTHA. Deze bijeenkomst is uitsluitend voor raads- en commissieleden. Belangstellenden kunnen na aanmelding via griffie@delft.nl online als toehoorder aanwezig zijn.