Hatte van der Woude gaat, Lennart Harpe komt

18 maart 2021 – Hatte van der Woude heeft op donderdag 18 maart de gemeenteraad gevraagd om haar per 23 maart 2021 als wethouder van de gemeente Delft ontslag te verlenen. Met haar 32e plek op de kieslijst van de VVD voor de Tweede Kamer betekent dit daags na de verkiezingen dat ze op korte termijn wordt beëdigd als kamerlid. De VVD-fractie beveelt Lennart Harpe aan als haar opvolger.

Lennart Harpe was in de vorige raadsperiode wethouder van verkeer en vervoer, grondzaken en vastgoed en Spoorzone en voor die tijd fractievoorzitter van de VVD.

De voorgenomen personeelswissel in het college betekent dat de gemeenteraad op 22 en 23 maart extra raadsvergaderingen op de agenda heeft staan. Op maandag 22 maart wordt van 19.00 tot 20.00 uur een digitale kennismaking gehouden met de beoogd wethouder. Hij kan zich presenteren en raadsleden kunnen vragen stellen over zijn werkervaring en motivatie. Vanaf 20.00 uur houdt de raad een formele vergadering waarin onder meer de voorbereiding van de benoeming van de nieuwe wethouder wordt geregeld.

De daadwerkelijke benoeming vindt een dag later plaats, op dinsdag 23 maart. De raadsleden moeten dan eerst schriftelijk stemmen en hun stembriefje daarna in de stembus in het stadhuis stoppen om vervolgens thuis, digitaal, vanaf 19.30 uur deel te nemen aan de extra raadsvergadering waarin afscheid wordt genomen van de vertrekkend wethouder en na de uitslag van de stemming de installatie plaatsvindt van de beoogd wethouder.

Na deze vergadering zit de avond er voor de meeste raads- en collegeleden nog niet op, omdat vanaf 20.00 uur de commissie Algemeen wordt gehouden. In die digitale vergadering wordt het herstelplan besproken.