Raad praat verder over vuile grond en afval

26 februari 2021 – De gemeenteraad houdt op donderdag 4 maart vanaf 20.00 uur zijn besluitvormende vergadering. Vanwege de coronamaatregelen vergadert de raad nog steeds digitaal.

Op de agenda staan verschillende onderwerpen die in de commissievergaderingen door de fracties voor intern beraad mee terug zijn genomen of waarbij fracties hebben laten weten dat ze moties of amendementen willen indienen.

Het voorstel PFAS problematiek Nieuw Delft, kosten en voorstel dekking werd door CDA, VVD en Stadsbelangen Delft voor verdere bespreking mee teruggenomen. PFAS is een verzamelnaam van chemische stoffen die van nature niet in het milieu voorkomen. Het college wil het opruimen van de vervuilde grond die in Nieuw Delft is gevonden bekostigen via de grondexploitatie.

Diverse fracties hebben moties aangekondigd bij het voorstel Eerste wijziging van de Verordening reinigingsheffingen Delft 2021. Het college wil stoppen met het gratis ophalen van grofvuil en in plaats daarvan een ophaaltarief van 25 euro per keer invoeren. In de commissievergadering bleek dat nogal wat fracties hun twijfels hadden over de hoogte van het tarief.

Verder buigt de raad zich over de collegebrief Traject afvalverwerking Avalex 2022 – toetreding tot HVC en de collegebrief Update uitvoeringsagenda Klimaatadaptatie. Bij die laatste brief heeft de fractie van de SP een motie aangekondigd over het terugdringen van het gebruik van afkortingen in ambtelijke stukken.

Agenda raadsvergadering