Uitslagenavond in het stadhuis, kom op tijd!

13 maart 2022 – Wie op woensdag 16 maart wil weten wat de voorlopige einduitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is, moet naar het stadhuis op de Markt in Delft. Van 21.00 uur tot kort na middernacht vindt daar de traditionele uitslagenavond plaats. De ruimte in het stadhuis is beperkt. Dus kom op tijd!

In de Burgerzaal van het stadhuis kan vanaf 21.00 uur worden nagepraat over de voorbije verkiezingsdag en gespeculeerd over de uitslag. Gedurende de avond worden de tussenstanden bekendgemaakt.

De voorlopige einduitslag zal naar verwachting, afhankelijk van de snelheid waarmee de stembiljetten met de hand worden geteld, rond middernacht worden gepresenteerd door burgemeester Marja van Bijsterveldt. Zij maakt dan bekend hoe de partijen hebben gescoord en hoe de 39 zetels in de Delftse gemeenteraad over de partijen worden verdeeld.

Presentator Nico Jouwe peilt voor en na de bekendmaking van de uitslagen de meningen van lijsttrekkers en kandidaat-raadsleden.

Na het sluiten van de stembureaus is het stadhuis vanaf 21.00 uur toegankelijk via de ingang aan de achterzijde van het gebouw. De ruimte in het stadhuis is beperkt. Bij grote drukte worden geen nieuwe bezoekers binnengelaten. Kom op tijd.

De definitieve uitslag van de verkiezingen, waarbij ook bekend wordt gemaakt welke raadsleden samen de nieuwe gemeenteraad vormen, wordt op maandag 21 maart door het centraal stembureau van Delft vastgesteld.