Definitieve verkiezingsuitslag gemeenteraad Delft

Dit item is verlopen op 23-04-2018.
23 maart 2018 - De definitieve verkiezingsuitslag in Delft is bekend. Burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft als voorzitter van het centraal stembureau tijdens de openbare zitting in het stadhuis op vrijdag 23 maart de definitieve zetelverdeling bekendgemaakt.

Zetelverdeling

GroenLinks zeven zetels, STIP zes zetels,  D66 vijf zetels, Onafhankelijk Delft vijf zetels, VVD drie zetels, CDA drie zetels, SP drie zetels, PvdA drie zetels, ChristenUnie twee zetels, Stadsbelangen Delft twee zetels.

Gekozen kandidaat-raadsleden

GroenLinks: Frank van Vliet, Ingrid Lips, Klaas Herrema, Rinske Wessels, Deyar Jaff, Timo Töns en Catherine Bij de Vaate

STIP: Michelle Corten, Sybren van der Velde, Matthias Floor, Twan de Nijs, Kim Bosch, Marnix Weiler

D66: Christine Bel, Martina Huijsmans, Boris van Overbeeke, Vincent van Roon, Sivan Maruf

Onafhankelijk Delft: Martin Stoelinga, Jolanda Gaal, Jan Peter de Wit, Sylvia Grobben, Lidewei Timmermans

VVD: Bart Smals, Miranda Voogt, Dimitri van Rijn

CDA: Rob van Woudenberg, Ineke van Geenen, Gerrit-Jan Valk

SP: Lieke van Rossum, Wim Hamelink, Boris Duijff

PvdA: Willy Tiekstra, Goriska van Cooten, Henk Boogaard

ChristenUnie: Joëlle Gooijer-Medema, Bert van der Woerd

Stadsbelangen Delft: Bram Stoop, Coby de Koning

Partijen kunnen andere kandidaten in de gemeenteraad laten benoemen als de met voorkeurstemmen en overige gekozen kandidaten afzien van hun zetel. 

Installatie

De installatie van de nieuwe gemeenteraad van Delft vindt plaats op donderdag 29 maart om 19.30 uur in de raadszaal in het stadhuis op de Markt. Deze vergadering is voor iedereen toegankelijk en na afloop van de vergadering kan iedereen in de Burgerzaal tijdens een borrel kennismaken met de nieuwe raadsleden.

Afscheid

Van de vertrekkende gemeenteraad wordt op dinsdag 27 maart afscheid genomen tijdens de raadsvergadering in het stadhuis. Deze vergadering begint om 17.30 uur in de raadszaal.

Pagina opties