Definitieve verkiezingsuitslag gemeenteraad Delft

Dit item is verlopen op 21-04-2014.
21 maart 2014 - De definitieve verkiezingsuitslag in Delft is bekend. Burgemeester Bas Verkerk heeft als voorzitter van het centraal stembureau tijdens de openbare zitting in het stadhuis op vrijdag 21 maart de gekozen raadsleden bekend gemaakt. 

D66: Christine Bel, Huub Halsema, Kim Huijpen, Martina Huijsmans, Anne Bos, Pieter Oskam, Peter de Vreede, Pieter Stienstra;

STIP: Anne Viruly, Gennadij Kreukniet, Bert Vogel, Lisa ten Brug;

Onafhankelijk Delft: Martin Stoelinga, Jolanda Gaal, Jos van Koppen, Jan Peter de Wit;

GroenLinks: Fleur Norbruis, Stephan Brandligt, Ingrid Lips, Sinan Özkaya;

PvdA:  Ernst Damen, Raimond de Prez, Marlies Swart, Abdel Maanaoui;

SP: Lieke van Rossum, Tom Zonneveld, Maurits Bongers;

VVD:  Bart Smals, Linda Böcker, Hatte van der Woude;

CDA:  Milène Junius, David van Dis, Ineke van Geenen;

Stadsbelangen: Aad Meuleman, Bram Stoop;

ChristenUnie: Joëlle Gooijer, Jabco Vreugdenhil;

Sinan Özkaya (nummer 5 op de kandidatenlijst van GroenLinks) is als enige via voorkeursstemmen gekozen in de gemeenteraad.

De zetelverdeling is als volgt:

D66 8 zetels, STIP 4 Zetels, Onafhankelijk Delft 4 zetels, GroenLinks 4 zetels, PvdA 4 zetels,  SP 3 zetels, VVD 3 zetels, CDA 3 zetels,  Stadsbelangen 2 zetels, ChristenUnie 2 zetels.

Installatie

De installatie van de nieuwe gemeenteraad van Delft vindt plaats op donderdag 27 maart om 19.30 uur in de raadszaal in het stadhuis op de Markt. Deze vergadering is voor iedereen toegankelijk en na afloop van de vergadering kan iedereen in de burgerzaal tijdens een borrel kennismaken met de nieuwe raadsleden.

Afscheid

Van de vertrekkende gemeenteraad wordt op dinsdag 25 maart afscheid genomen tijdens de raadsvergadering in het stadhuis. Deze vergadering begint om 17.30 uur in de raadszaal.

Pagina opties