Raad en commissies hervatten vergaderseizoen

23 augustus 2022 – Het zomerreces zit er weer op en het vergaderseizoen gaat weer beginnen. De commissie Economie, Financiën en Bestuur komt op donderdag 25 augustus bij elkaar in de raadszaal voor de oordeelsvormende vergadering.

De vergadering begint om 19.30 uur met een presentatie van de Delftse Rekenkamer over haar rapport Samenwerking gemeente en TU Delft. De fracties kunnen dan vragen stellen aan de rekenkamer. Het inhoudelijke debat wordt in het overleggedeelte van de vergadering gehouden.

De commissie buigt zich deze avond ook over het voorstel Vaststellen Algemene Subsidieverordening gemeente Delft. Elke vier jaar wordt deze verordening geëvalueerd. Dat gebeurde voor het laatst in 2018. Tussentijds zijn er kleine wijzigingsvoorstellen aan de raad voorgelegd, zoals onder meer het vastleggen van subsidieplafonds in de raadsvergadering van 7 juli 2022. Nu stelt het college voor om een aantal grotere wijzigingen door te voeren.

Verder bespreekt de commissie de antwoorden die het college gaf op schriftelijke vragen van D66 over de Europese erkenning van Delfts Blauw.

Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis bekijken via de webcast. Insprekers kunnen zich tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur melden bij de griffie.