Gemeenteraad vergadert weer digitaal

15 november 2021 – Vanwege de aanscherping van de coronamaatregelen wordt de raadsvergadering op donderdag 18 november niet in de raadszaal, maar digitaal gehouden. De vergadering begint om 20.00 uur en kan online rechtstreeks worden bekeken.

In deze vergadering bespreekt de raad diverse onderwerpen, waarbij door fracties in de commissievergadering moties of amendementen zijn aangekondigd. Een van die onderwerpen is het voorstel Vaststelling Nota Participatie in Delft 2022 en Verordening participatie en uitdaagrecht Delft 2022.

Moties zijn door meerdere fracties ook aangekondigd bij het Cultuurkader Delft 2021-2030 en bij de Woonmonitor 2021. De fractie van Hart voor Delft overweegt een motie Bevolkingsonderzoek borstkanker in te dienen. Deze motie is eerder door enkele andere gemeenteraden in het land aangenomen. Zij hebben zich uitgesproken tegen het besluit van de staatssecretaris van Volksgezondheid om het periodiek bevolkingsonderzoek naar borstkanker bij vrouwen niet meer tweejaarlijks maar driejaarlijks te houden.

Verder staan de afdoening van de toezegging over de voor- en nadelen van het gebruik van artikel 31 lid 2 van de Participatiewet en het advies van de Delftse Rekenkamer over de kostenbeheersing van de Wmo op de agenda. Ook bij die agendapunten zijn door fracties moties aangekondigd.

Daarnaast vindt de benoeming plaats van Thierry Cüppers tot raadslid. Hij neemt in de STIP-fractie de plek in van Marcel Harinck die na bijna drie jaar de gemeenteraad van Delft verlaat.

Agenda raadsvergadering