Algemene beschouwingen in commissie Algemeen

11 oktober 2021 – De gemeenteraad heeft vorige maand de ontwerpprogrammabegroting 2022-2025 van het college ontvangen. De komende weken worden de begrotingsplannen in verschillende vergaderingen besproken.

Op donderdag 14 oktober gebeurt dat vanaf 19.30 uur in de vergadering van de commissie Algemeen. De voorzitters van de tien raadsfracties geven in deze vergadering hun algemene beschouwingen. Na het herfstreces volgt het debat over de begroting in de commissie Algemeen op dinsdag 26 oktober. Insprekers kunnen die avond ook hun zegje doen. Zij kunnen zich tot op de dag van de vergadering 12.00 uur aanmelden via griffie@delft.nl.

De raadsbehandeling van de programmabegroting vindt plaats op donderdag 4 november. In deze vergadering kunnen partijen via moties en amendementen proberen het beleid bij te sturen wordt de begroting door de gemeenteraad vastgesteld.

De publieke tribune is tijdens de vergaderingen in de raadszaal geopend, hetzij met een beperkt aantal stoelen. Voor bezoekers van de vergaderingen geldt: mensen die niet gevaccineerd zijn wordt geadviseerd een sneltest te doen voorafgaand aan de raadsvergadering. Mensen met klachten wordt gevraagd thuis te blijven of zich vooraf te laten testen.  En vanzelfsprekend wordt een ieder die corona heeft, gevraagd thuis te blijven. Belangstellenden kunnen de vergadering ook thuis rechtstreeks via de webcast bekijken.

Agenda commissie Algemeen donderdag 14 oktober