Drie modellen voor Groene Campus Tanthof

19 mei 2021 – Architectenbureau Onix NL heeft op dinsdag 18 mei in een beeldvormende bijeenkomst van de commissie Sociaal Domein en Wonen drie modellen gepresenteerd, waarin het scholencluster met de kinderboerderij, kindertuinen en waterspeeltuin op de huidige locatie in Tanthof samen een groene campus vormen.

De manier waarop het scholencluster, de kinderboerderij, kindertuinen en waterspeeltuin samen en naast elkaar op de locatie gevestigd worden, is door Onix NL op verzoek van het college onderzocht.

In de gepresenteerde modellen moeten alle partijen in meer of mindere mate concessies doen, maar volgens het bureau kunnen ze elkaar ook versterken. In de presentatie bleek dat de scholen bereid zijn om hun ‘programma’ over drie bouwlagen te verdelen in plaats van twee. Hierdoor hebben ze minder grondoppervlak nodig en kunnen de kinderboerderij, kindertuinen en waterspeeltuin een aaneengesloten gebied blijven.

De gemeente gaat nu verder met invullen van het afwegingskader, een overzicht waarin de drie modellen getoetst worden op verschillende aspecten: verkeer, groen-ecologische waarden, geluid, luchtkwaliteit, feedback van de werkgroepen en kosten.

In juni neemt het college van burgemeester en wethouders een voorgenomen besluit over deze haalbaarheidsstudie, die de drie modellen en het afwegingskader bevat. Na het zomerreces volgt behandeling door de raad.

Bekijk de beeldvormende bijeenkomst