Commissie buigt zich over schuldhulp en Heilige Land

14 februari 2021 – De commissie Sociaal Domein en Wonen buigt zich in haar oordeelsvormende vergadering op donderdag 18 februari onder meer over het voorstel Verordening beslistermijn schuldhulpverlening 2021 gemeente Delft. De digitale vergadering begint om 19.30 uur.

De nieuwe Wet gemeentelijke schuldhulpverlening verplicht gemeenten om een verordening vast te stellen, waarin staat binnen welke termijn een besluit wordt genomen over het al dan niet verlenen van schuldhulp.

Bij de bespreking van dit voorstel dat door de raad moet worden vastgesteld, kan de commissie ook de nota Schuldhulpverlening voor ondernemers betrekken. Hierin beschrijft het college hoe de Financiële Winkel van Delft de kleine zelfstandige ondernemers en zzp’ers met schulden gaat helpen.

Agenda commissievergadering Sociaal Domein en Wonen

Op verzoek van de fracties van Groep Stoelinga, Stadsbelangen Delft en D66 bespreekt de commissie de beantwoording door het college van schriftelijke vragen van Stadsbelangen Delft en Groep Stoelinga over de samenwerkingsovereenkomst tussen DBS Belastingadviseurs en de gemeente Delft.

Op de agenda van de commissie staan verder het Eindrapport Evaluatie Heilige Land en een brief van het college over de start van de inspraak voor de gewijzigde huisvestingsverordening.

Als u op een van de onderwerpen wilt inspreken, kunt u dat tijdens de vergadering digitaal doen. U kunt zich tot op de dag van de vergadering voor 12.00 uur als inspreker aanmelden via griffie@delft.nl.

Vanwege de coronamaatregelen blijft de publieke tribune in de raadszaal gesloten voor pers en publiek. De commissievergadering kan rechtstreeks via de webcast worden bekeken.