Mobiliteit en dierenwelzijn in Ruimte en Verkeer

11 januari 2021  – Het nieuwe jaar begint voor de commissie Ruimte en Verkeer op donderdag 14 januari met een oordeelsvormende vergadering. De vergadering is digitaal en begint om 19.30 uur.

De commissie bespreekt onder meer het voorstel Mobiliteitsprogramma Delft 2040. Het college zegt met dit voorstel   de bereikbaarheid, de leefbaarheid en de duurzaamheid in Delft te willen vergroten en tegelijkertijd de stad de ruimte te willen geven om door te blijven groeien. De commissie wordt om een advies over dit voorstel gevraagd, zodat de gemeenteraad er in zijn vergadering op donderdag 28 januari een besluit over kan nemen.

De commissie buigt zich verder in deze vergadering over het voorstel Inzet deel van de kwaliteitsgelden uit grex Nieuw Delft tbv Houttuinenplein inclusief openbare ruimte rond Veld 1. Het college vraagt in dit voorstel aan de raad om de omgeving van het Houttuinenplein en het toekomstige gebouw Huis van Delft mooier in te richten dan aanvankelijk de bedoeling was.

Op verzoek van de fracties van GroenLinks, Groep Stoelinga en D66 overlegt de commissie op 14 januari ook over de nota Dierenwelzijn.

Als u op een van de onderwerpen wilt inspreken, kunt u dat tijdens de vergadering digitaal doen. U kunt zich tot op de dag van de vergadering voor 12.00 uur als inspreker aanmelden via griffie@delft.nl. Vanwege de coronamaatregelen blijft de publieke tribune in de raadszaal gesloten voor pers en publiek. De commissievergadering kan rechtstreeks via de webcast worden bekeken.

Agenda commissievergadering Ruimte en Verkeer