Veel ruimte, wonen en politiecijfers op raadsagenda

14 oktober 2024 – In de raadsvergadering op donderdag 17 oktober neemt de gemeenteraad onder meer een besluit over het voorstel Ruimte in de binnenstad. De vergadering begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de raadszaal in het stadhuis op de Markt.

Dit voorstel zorgde twee weken geleden voor een uitvoerig debat over de uitbreiding van het autoluw-plusgebied, voldoende parkeerruimte en de herinrichting van de binnenstad als daar parkeervakken verdwijnen. Zowel bewoners als ondernemers lieten als insprekers van zich horen. Het voorstel vraagt aan de raad om akkoord te gaan met het besluit dat de Phoenixgarage voortaan alleen gebruikt kan worden door bewoners. Er zijn moties aangekondigd door de fracties van VVD, STIP, CDA, ChristenUnie en Volt.

Het college wil via een verkeersbesluit vanaf 1 januari 2025 in de hele binnenstad een nul-emissiezone invoeren voor bestelauto’s en vrachtwagens. De tijden waarop deze voertuigen de binnenstad in mogen gaan dan ook gelden voor het niet autoluwe deel van de binnenstad. Bij dit agendapunt overwegen ChristenUnie, Onafhankelijk Delft en Hart voor Delft moties in te dienen.

GroenLinks, Onafhankelijk Delft, Hart voor Delft en D66 lieten na de commissiebespreking over de politiecijfers weten wellicht moties in te dienen bij dit onderwerp. Ook kondigden diverse fracties moties aan bij het onderwerp Woonmonitor 2024. De CDA-fractie overweegt een motie bij de brief van het college over de toekomst van het Fonds Delft 2040.

Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis rechtstreeks of achteraf bekijken via de webcast die te vinden is op de website van de gemeenteraad.

Agenda en webcast raadsvergadering