Vergaderseizoen gaat weer van start

26 augustus 2024 – Het nieuwe vergaderseizoen wordt op donderdag 29 augustus geopend met de oordeelsvormende vergadering van de commissie Economie, Financiën en Bestuur. Deze vergadering begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadszaal in het stadhuis op de Markt.

De vergadering staat voor een groot deel in het teken van erfgoed en cultuur, maar de commissieleden buigen zich ook over de Evaluatie Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Dit rapport concludeert dat dit samenwerkingsverband van 21 Zuid-Hollandse gemeenten, sinds de oprichting in 2015, zijn meerwaarde heeft bewezen. Maar alle doelstellingen zijn nog niet gehaald.

De commissie overlegt ook over de raadsvoorstellen Evaluatie 2024 GRB Delft-Rijswijk en Wijziging GRB Delft-Rijswijk. Tevens staat het voorstel Toekomstvisie religieus erfgoed op de agenda. Deze visie helpt de gemeenten om met de eigenaren van gebedshuizen in Delft op tijd in te spelen op veranderende maatschappelijke ontwikkelingen die gevolgen kunnen hebben voor het behoud van religieus erfgoed.

De collegebrief Evaluatie cultuurkader 2021-2030 is door D66, STIP en ChristenUnie op de agenda gezet. Op verzoek van de fracties van STIP, PvdA en D66 bespreekt de commissie de brief van het college over de nieuwe huisvesting van de gemeentelijke afdeling Erfgoed en de mogelijke invulling van het pand Westvest 9.

Wanneer u wilt inspreken, kunt u zich tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis rechtstreeks of achteraf bekijken via de webcast die te vinden is op de website van de gemeenteraad.

Agenda en webcast commissie Economie, Financiën en Bestuur