Beeldvormende avond voor u en de raad over participatie

16 september 2024 – De gemeenteraad houdt op donderdag 19 september vanaf 19.30 uur in het stadskantoor aan het Stationsplein een informatiebijeenkomst over participatie.

Participatie is een moeilijk woord voor deelnemen. Participatie betekent dat burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties invloed uitoefenen op plannen en besluiten van de overheid. Bijvoorbeeld doordat zij meedenken, meebepalen of zichzelf organiseren om met een maatschappelijk vraagstuk aan de slag te gaan. Denk aan de energietransitie of de herinrichting van een wijk.

Ambtenaren van de gemeente Delft presenteren tijdens deze avond de voortgang en evaluatie van de Nota Participatie en Samen maken we de stad. Daarna wordt ingegaan op de rol van de raad bij participatie en is er specifiek aandacht voor het burgerberaad.

Griffiemedewerkers uit Zeist en Lelystad vertellen over hun ervaringen met zo’n burgerberaad en een motiemarkt. De avond eindigt met een gesprek tussen de raadsleden over het gewenste vervolgproces.

Als u geïnteresseerd bent in dit onderwerp kunt u als toehoorder bij deze sessie aanwezig zijn. De bijeenkomst duurt ongeveer 3 uur. Aanmelden is verplicht. U kunt zich aanmelden via griffie@delft.nl.