Raadsleden in gesprek met Alliantieraad  

3 oktober 2023 – Delftse raadsleden gingen op donderdag 28 september langs bij Stichting Stunt om daar in gesprek te gaan met de Alliantieraad van het programma Wij West.

De Alliantieraad vertegenwoordigt bewoners, gemeente, ondernemers, scholen en andere partijen. Programmadirecteur Carmen Sjardijn is de aanjager van het programma Wij West. Ze vertelde hoe het programma Delft West wil versterken door het opzetten van projecten op zowel de korte als lange termijn. Er wordt ingezet op een verbetering van het contact met bewoners en het creëren van een goed toekomstperspectief voor de bewoners in Delft West.

Er worden bijeenkomsten georganiseerd voor de bewoners van Voorhof, Buitenhof en Tanthof. Initiatieven vanuit de wijk worden door het programmabureau ondersteund. Om een sterke verbinding met de wijken te houden worden bewoners en ondernemers regelmatig betrokken bij de Alliantieraad om hun verhaal te delen.

Ook worden zij door één bewoner vertegenwoordigd in de Alliantieraad. Eén van de uitdagingen van het programma is het bereiken van alle mensen die in Delft West wonen. Via ontmoetingsplekken en sleutelfiguren wordt geprobeerd om iedereen de kans te geven om mee te doen.

De raadsleden kregen op deze avond nog de gelegenheid om dingen aan de Alliantieraad mee te geven. Naast de wens voor verbeteringen in de openbare ruimte en de leefbaarheid van de wijken spraken de raadsleden uit dat een avond zoals deze, waar naast de informatievoorziening ook gelegenheid tot een persoonlijk gesprek is, zeker voor herhaling vatbaar is.