Ja, ik wil in de gemeenteraad

Woont u in Delft en bent u betrokken bij uw stad? Heeft u volop ideeën die Delft nóg beter zouden maken? En vindt u het tijd om uw visie te laten horen en mee te beslissen over wat er gebeurt in Delft? Als lid van de gemeenteraad van Delft kan dat. En dit is hét moment om de stap naar de politiek te zetten. In 2022 kiezen de Delftenaren een nieuwe gemeenteraad en Delft is op zoek naar enthousiaste raadsleden.

Wat doet een raadslid?

Als raadslid heeft u zitting in de gemeenteraad van Delft en beslist u mee over de toekomst van Delft. U gaat in gesprek met inwoners en ondernemers en weet zo precies wat er speelt. Belangrijk, want u vertegenwoordigt de belangen van de Delftenaren.

Samen met uw collega-raadsleden neemt u besluiten over Delft. Soms is daar een stevig debat voor nodig, maar dat is voor u geen probleem: u kunt prima omgaan met andere meningen en kritiek. Het is heel belangrijk dat u doorzettingsvermogen heeft en vasthoudend kunt zijn. Want u staat altijd vol overtuiging voor het belang van alle inwoners van Delft.

Iedereen kan raadslid worden: praat mee over uw stad

Wilt u de stap naar de Delftse politiek zetten? Dat kan! Alle Delftenaren vanaf achttien jaar kunnen raadslid worden en zijn van harte welkom om zich aan te melden. U hoeft geen speciale opleiding of ervaring te hebben.

Hoe kunt u raadslid worden?

  1. Wilt u raadslid worden, dan moet u eerst lid worden van een politieke partij in Delft.
  2. U vraagt deze partij om u op de kandidatenlijst te zetten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Elke partij bepaalt zelf hoe ze de kandidatenlijst samenstelt en wie op welke plek komt te staan.
  3. Tijdens de verkiezingen kiezen de Delftenaren vervolgens wie hen gaat vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Hoe hoger u op de kandidatenlijst staat, hoe groter de kans dat u gekozen wordt.