Ken uw raadslid

L. van Rossum
Naam Lieke van Rossum
Adres Plateelstraat 5
Postcode 2613 PR
Woonplaats Delft
(neven)Functies
  • Medewerker scholingsteam SP
  • Secretaris bij de Stichting Ondersteuning SP Statenfractie Zuid-Holland
Mobiel 06-48382784
E-mail
Functie Raadslid
Diversen

Raadslid sinds:
maart 2006

Wat wil ik voor Delft bereiken?

Delft moet weer een sociale en leefbare stad worden. De afgelopen neoliberale kabinetten waren druk bezig met het uithollen van de zorg voor ouderen, langdurig zieken en gehandicapten, en voor de jeugd. Ook het huidige en vorige colleges van B&W in Delft doen daar aan mee.   Voorzieningen zoals buurthuizen, de bibliotheek, en kinderboerderijen verdwijnen of worden flink gekort.

Delft moet mensen met weinig geld weer fatsoenlijk gaan ondersteunen en 100% sociaal worden. De bewoners van Delft moeten weer centraal komen te staan. De vorige colleges van B&W luisterden onvoldoende naar de wensen van de inwoners. Plannen worden doorgedrukt tegen de wil van inwoners in en dat moet anders. Ik wil een spreekbuis zijn voor onze kiezers en anderen in Delft. U kunt mij bellen, mailen of aanspreken. Ik ga voor u aan de slag.

Wat kunt u van mij als raadslid verwachten?
De SP is voor gezonde overheidsfinanciën, ook van de gemeente Delft. Socialisten weten als geen ander hoe duur het geld moet worden verdiend. De afgelopen 12 jaar hebben de colleges van B&W en de partijen die het voor het zeggen hadden er een financiële puinhoop van gemaakt. Door onder andere het nieuwe Stadskantoor, de Spoorzone, de woningbouw en bedrijven in de Harnasch polder, Haaglanden en de Metropoolregio, Kennisstad, Avalex en de Sebastiaansbrug heeft Delft bijna 200 miljoen over de balk gesmeten. De Gemeente Delft moet daardoor extreem bezuinigen. Daar bovenop komen ook nog de bezuinigingen van Rutte, Samsom en Pechtold op de zorg en de minima.
De gemeente moet stoppen met onnodig geld uitgeven aan dit soort projecten en prioriteit geven aan de voorzieningen - zwembaden, natuur en milieu, buurthuizen - die de stad een fijne plek maken om te wonen. Er moet hard opgetreden worden tegen armoede en discriminatie in Delft en de gemeente mag daarin niet langs de zijlijn blijven staan. Het geld dat er wél is moet anders uitgegeven worden zodat we weer trots op onze mooie stad kunnen zijn!

Werkzaamheden in de gemeentepolitiek:

Pagina opties