Twaalf partijen doen mee aan verkiezingen

Dit item is verlopen op 19-03-2014.
7 februari 2014 - Aan de gemeenteraadsverkiezingen in Delft doen op 19 maart 2014 twaalf politieke partijen mee. Het centraal stembureau heeft vrijdag 7 februari alle kandidatenlijsten, aanduidingen (partijnamen) en lijstcombinaties vastgesteld tijdens een openbare zitting in het stadhuis.

De partijen die aan de verkiezingen deelnemen zijn in lijstvolgorde: D66, PvdA, GroenLinks, VVD, Onafhankelijk Delft, CDA, STIP, Stadsbelangen, SP, ChristenUnie, DOP (Delftse Ouderen Partij) en Partij voor Sociale en Maatschappelijke Vernieuwing.

Door loting werd tijdens de zitting bepaald dat DOP en PvSMV respectievelijk de lijstnummers elf en twaalf krijgen. Het aantal deelnemende partijen is hetzelfde als bij de raadsverkiezingen in 2010. DOP is de enige echte nieuwkomer. De Partij voor Sociale en Maatschappelijke Vernieuwing deed in 2010 ook mee maar behaalde toen geen zetel in de gemeenteraad.

De Partij van de Arbeid en GroenLinks zijn een lijstcombinatie aangegaan en dat geldt ook voor het CDA en de ChristenUnie.

Pagina opties