Samenvatting algemene beschouwingen: Lid van der Werf

Dit item is verlopen op 27-11-2009.

27 oktober 2009 - Van A naar Beter. Is dat nu echt zo? In Delft begin ik daar toch hele grote vraagtekens bij de zetten. De hele stad ligt inmiddels op de schop en het gaat alleen maar erger te worden.

Er wordt nu al een enorm beroep gedaan op het begrip van de Delftenaren en de bezoekers aan onze stad. Het weekend van 17 en 18 oktober jongstleden was een prima voorbeeld van hoe de stad kan dichtslippen. De bewoners van Tanthof-Oost stonden met hun auto een uur lang in de file om de wijk uit te komen. En alsof dat nog niet alles is, ontstaan er op diverse andere plaatsen in de stad verkeersopstoppingen.

Het is naïef om te denken dat mensen hierdoor wel in het openbaar vervoer of op de fiets stappen. Wat dat betreft voelt Delft net aan als een plattelandsdorp, waar je een eeuwigheid over doet om van A naar B te komen.

Wellicht doet de verkeerswethouder er eens goed aan om bijvoorbeeld een dagje op de RegioTaxi te gaan rijden, om zodoende te ervaren waar klant en (taxi)chauffeur dagelijks in verkeren. Tot dan, heb ik slechts één vraag aan de wethouder Verkeer: Moet nu écht alles in één keer op de schop?

(De fractie was niet aanwezig bij de begrotingsbehandeling)

Pagina opties