Gemeenteraad begint aan nieuw vergaderseizoen

Dit item is verlopen op 01-10-2014.
1 september 2014 – Het nieuwe vergaderseizoen van de gemeenteraad start volgende week met de reguliere commissievergaderingen. Maar de raads- en commissieleden komen ook al deze week bij elkaar.

Op dinsdag 2 september wordt van 19.30 uur tot 20.15 uur in de raadszaal een technische presentatie gegeven over de vorming van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de liquidatie van het Stadsgewest Haaglanden. Daarna vindt tot 22.00 uur een tafeltjesavond plaats in het stadhuis. Raads- en commissieleden kunnen dan vragen stellen aan ambtenaren over de innovatie van het sociaal domein. Beide onderwerpen worden volgende week in de commissievergaderingen behandeld.

In dit nieuwe vergaderseizoen werkt de raad niet meer met vier, maar met drie nieuwe adviescommissies. Dit zijn de commissie Sociaal Domein, de commissie Economie, Financiën en Bestuur en de commissie Ruimte, Verkeer en Wonen.

De commissie Sociaal Domein vergadert op dinsdag 9 september. De commissie Economie, Financiën en Bestuur komt op woensdag 10 september bij elkaar. In verband met de Taptoe is die commissievergadering een dag vervroegd.

Alle commissievergaderingen beginnen in de regel om 20.00 uur met de procedurevergadering. Aansluitend, vanaf ongeveer 20.15 uur, wordt de overlegvergadering gehouden. De commissies vergaderen in de raadszaal. De vergaderingen zijn openbaar en kunnen rechtstreeks op de publieke tribune of thuis via de webcast worden gevolgd.

Pagina opties