Evaluatie Veilig Uitgaan wordt scherper

Dit item is verlopen op 05-04-2009.

5 maart 2009 – De gemeenteraad krijgt in december van dit jaar een tweede evaluatie van het project Veilig Uitgaan. Die wordt scherper, duidelijker en preciezer dan de eerste evaluatie die de commissie Veiligheid, Stad en Milieu donderdag 5 maart besprak. 

Een meerderheid van de commissie plaatste vraagtekens bij het nut van een rapport over de periode maart 2007 – juni 2008, waarin de samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente, politie, brandweer en Horeca wordt geëvalueerd, terwijl de horeca het convenant inmiddels heeft opgeschort.

Burgemeester Bas Verkerk hield de commissie voor dat er nog steeds sprake is van samenwerking met de Horeca via het regulier overleg. Dat Horeca Nederland ontevreden is om in strijd tegen drugshandel cafés te sluiten verandert volgens de burgemeester niets aan zijn handhavingstaak. Ook is er volgens hem geen sprake van minder politie-inzet of onveiliger uitgaan in Delft. Integendeel, volgens Verkerk doet Delft het regionaal en landelijk binnen alle omstandigheden en met de gegeven middelen het in verhouding redelijk.


TU-brand

De fracties lieten ook hun mening horen op de bestuurlijke reactie van het college van B en W op het COT-rapport na de TU-brand op 13 mei 2008. Het college neemt de aanbevelingen uit het rapport over. Zes van de zeven aanbevelingen richten zich op de organisatie van hulpdiensten in de toekomstige veiligheidsregio. Een meerderheid vroeg de burgemeester hoe Delft daarbij een vinger aan de pols kan houden.

Hij liet de commissie weten dat de aanbevelingen daar nu al worden besproken. Over het ontbreken van de gebruiksvergunning trok Aad Meuleman (Stadsbelangen) na een uitgebreide toelichting van burgemeester Verkerk de conclusie dat een gebruiksvergunning de kortsluiting in de koffieautomaat niet had opgelost.

Pagina opties