Delft opent loket op Petities.nl

Dit item is verlopen op 26-09-2010.

26 augustus 2010 - Inwoners van Delft die een handtekeningenactie willen houden om een onderwerp onder de aandacht van de gemeenteraad te krijgen, hoeven daarvoor niet meer de straat op. Via het Delftse loket op petities.nl kunnen handtekeningen nu digitaal worden ingezameld.

De website petities.nl is een landelijk initiatief dat burgers meer invloed op het besturen van de stad probeert te geven. Het presidium van de gemeenteraad van Delft stemde afgelopen juni in met de opening van het Delftse loket. Verzoeken van Delftenaren om via de website een petitie op touw te zetten verlopen via de raadsgriffie.

Op de website zijn de spelregels te vinden waar een verzoek aan moet voldoen. De opsteller van een petitie bepaalt zelf wanneer hij of zij de petitie aan de gemeenteraad of het college van b en w wil aanbieden. Het kan ook gebeuren dat een petitie onvoldoende steun krijgt. De indiener kan de petitie dan zelf intrekken. Wanneer de gemeenteraad een petitie ontvangt, kunnen de raadsfracties besluiten het onderwerp op de agenda van een commissie te zetten.

Op dit moment telt petities.nl elf petitieloketten van diverse overheden. Naast Delft hebben ook onder meer Almere, Amsterdam Centrum, Utrecht en Groningen een loket op deze website. De permanente link naar het Delftse loket is http://delft.petities.nl/

Pagina opties