Delft heeft een nieuwe burgemeester

Dit item is verlopen op 02-10-2016.
2 september 2016 - Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart  is vrijdag 2 september ge├»nstalleerd als burgemeester van de gemeente Delft.  In een bijzondere raadsvergadering werd ze be├źdigd door de Commissaris van de Koning Jaap Smit.

 

De 55-jarige Van Bijsterveldt werd in juni als nieuwe burgemeester aanbevolen door de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Delft. Ze heeft een bijzonder grote staat van dienst in het openbaar bestuur. Zij was eerder wethouder, burgemeester, staatssecretaris en minister van Onderwijs. Tevens was zij landelijk partijvoorzitter van het CDA. Sinds 2013 was zij directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds. Zij is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze is de eerste vrouwelijke burgemeester van de gemeente Delft.

In de bomvolle raadszaal luisterden de circa 200 genodigden naar diverse toespraken. Van Bijsterveldt begint haar kennismaking met de Delftenaren op zaterdag 3 september in het stadhuis op de Markt.

Iedereen is uitgenodigd om tussen 9.30 en 12.00 uur langs te komen voor een praatje en een kopje koffie en om even kennis maken met de nieuwe burgemeester.  Om 10.45 uur spreekt burgemeester Van Bijsterveldt de aanwezigen toe.

Pagina opties