Cursisten azen op raadslidmaatschap

Dit item is verlopen op 14-03-2013.
14 februari 2013 – Zestien van de 25 deelnemers aan de cursus Politieke participatie hebben tijdens de voorlaatste bijeenkomst op woensdag 13 februari laten weten dat ze het raadslidmaatschap ambiëren.

Negen van 25 Delftenaren die eind vorig jaar tijdens de wervingscampagne zeiden Ja, ik wil in de gemeenteraad zien zichzelf na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 liever als commissielid/niet-raadslid politiek actief worden in Delft.

In de vijfde les draaide alles om de verkiezingen. De cursisten kregen van burgemeester Bas Verkerk antwoord op vragen over de verkiezingen, de procedures en de soms hobbelige weg naar het raadslidmaatschap.

Ook werd er gediscussieerd met vertegenwoordigers van diverse fracties over het raadswerk. Zij wonden er geen doekjes om. Het raadswerk kost veel tijd, zo’n vijftien tot twintig uur per week. “Maar het is ook gewoon leuk. Je bouwt er een vriendenkring mee op, een sociaal leven”, zei een van hen.

Partijen zitten te springen om betrokken Delftenaren die zich willen inzetten voor de stad. “Het maakt niet veel uit welke kennis of ervaring je meeneemt naar een partij. Er is een selectieprocedure maar het is niet zo dat er honderden sollicitanten zijn om raadslid te worden. Die tijd is voorbij. Actieve, betrokken burgers kan elke politieke partij goed gebruiken.”

Volgende week donderdag wordt de zesde en laatste bijeenkomst van de cursus Politieke participatie gehouden.

 

Pagina opties