Commissie buigt zich over regioprofiel cultuur

Dit item is verlopen op 21-02-2019.
21 januari 2019 – In de overlegvergadering van de commissie Economie, Financiën en Bestuur wordt op donderdag 24 januari op verzoek van STIP, D66 en PvdA het regioprofiel cultuur besproken.

Deze drie fracties willen het college hierover aanvullende vragen stellen. De minister voor cultuur heeft de gemeenten in mei 2018 gevraagd op het gebied van cultuur om regioprofielen op te stellen en regionale culturele samenwerking te ontwikkelen. In Haaglanden hebben de gemeenten Den Haag, Delft, Westland, Midden-Delfland, Rijswijk, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Pijnacker-Nootdorp hier gezamenlijk invulling aan gegeven.

Daarnaast bespreekt de commissie in deze vergadering op verzoek van STIP, GroenLinks en D66 de antwoorden van het college op schriftelijke vragen van STIP over open data van Avalex en andere gemeenschappelijke regelingen.

Verder wordt de commissie gevraagd om input te leveren voor de Strategische Agenda Economisch Vestigingsklimaat van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

De overlegvergadering begint rond 20.15 uur, direct na de procedurevergadering die om 20.00 uur van start gaat. Voorafgaand houdt de commissie vanaf 19.45 uur een Delfts Kwartiertje. Hierin heeft STIP vragen over de handhaving bij evenementen. 

Agenda Delfts Kwartiertje

Agenda procedurevergadering

Agenda overlegvergadering

Pagina opties