Commissie bespreekt rekenkamerrapport Verbonden partijen

13 maart 2023 – In de oordeelsvormende vergadering van de commissie Economie, Financiën en Bestuur wordt op donderdag 16 maart het rekenkamerrapport Verbonden partijen behandeld. De commissievergadering wordt gehouden in de raadszaal in het stadhuis op de Markt en begint om 19.30 uur.

De Delftse Rekenkamer heeft een onderzoek gedaan naar verbonden partijen. Dit zijn publieke en private rechtspersonen waarin de gemeente Delft een bestuurlijk en een financieel belang heeft. Het rapport bevat de uitkomsten van het onderzoek en conclusies en aanbevelingen vanuit de Delftse Rekenkamer. De Rekenkamer geeft eerst een presentatie over het onderzoek met de mogelijkheid tot het stellen van vragen aan de Rekenkamer. Aansluitend vindt de bespreking in de commissie plaats.

Op verzoek van de fracties van D66, Volt en STIP buigt de commissie zich over de antwoorden van het college op schriftelijke vragen van STIP, D66, Onafhankelijk Delft, Volt en GroenLinks over PublicSpaces. In de collegebrief geeft het college aan dat het achter het doel, de beloftes en de waardes staat die worden gepresenteerd in het manifest PublicSpaces maar geen rol voor een individuele gemeente te zien bij het aansluiten op de voorgestelde coalitie.

Voorts bespreekt de commissie de brief van het college over de renovatie van het Rietveld Theater. De bouwkosten voor de renovatie liggen een stuk hoger dan oorspronkelijk geraamd. In de brief staat een andere analyse van de verschillen en geeft het college het vervolg aan. De fracties van CDA, Volt, STIP en Hart voor Delft hebben om bespreking van de brief gevraagd.

Agenda commissie Economie, Financiën en Bestuur