Burgemeester geeft startsein voor Ja, ik stem in Delft

Dit item is verlopen op 08-03-2010.

08 februari 2010 - Laat zien dat je betrokken bent bij je stad en ga op 3 maart stemmen. Die boodschap had burgemeester Bas Verkerk op zaterdag 6 februari bij de start van de opkomstbevorderende campagne Ja, ik stem in Delft.

De Delftenaren konden afgelopen zaterdag voor het eerst de Zingende Stembus door de binnenstad zien trekken. Overal waar de bus stopte, werd het stemlied gezongen en werden flyers met informatie over de gemeenteraadsverkiezingen uitgedeeld.

Bovenop de Zingende Stembus lag een meterslang rood potlood als knipoog naar het feit dat op 3 maart iedereen opnieuw met het rode potlood moet stemmen. Het stemmen met de stemmachines is verleden tijd. Dat werd in 2007 landelijk verboden, vanwege de fraudegevoeligheid van de stemcomputers.

Inwoners van Delft kunnen de Zingende Stembus op zaterdag 27 februari nogmaals tegenkomen. De route is dan: 10.00 uur Tanthof-West Bikolaan, 11.00 uur Tanthof-Oost Dasstraat, 12.00 uur Winkelcentrum Verdiplein, 13.00 uur parkeerplaats Persijnlaan, 14.00 uur Hof van Delftlaan en 15.00 uur winkelcentrum Nassaulaan.

Pagina opties