Architectuur inspireert raads- en commissieleden

Dit item is verlopen op 30-06-2011.

30 mei 2011 - Met een excursie naar diverse projecten in Den Haag en Amsterdam hebben raads- en commissieleden uit Delft zich vrijdag 27 mei laten inspireren op het gebied van architectuur en hergebruik van voormalige fabriekspanden. 

Onder leiding van de stadsbouwmeester van Delft, Wytze Patijn, werd eerst een bezoek gebracht aan de Caballerofabriek in Den Haag. Deze voormalige sigarettenfabriek is nu in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw voor creatieve en culturele ondernemers.
Vervolgens werd doorgereden naar Amsterdam-Noord waar een bezoek werd gebracht aan Het Kraanspoor. Waar vroeger schepen werden afgebouwd bij de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij is nu op de betonnen afbouwsteiger van 270 meter lang een nieuw lichtgewicht gebouw geplaatst voor kantoren en bedrijven. Een spectaculair voorbeeld van hergebruik van industrieel erfgoed.
Op het voormalige Shell-terrein tegenover het Amsterdamse centraal station werd de nieuwe stadswijk Prinsendam Overhoeks bekeken. Daarna werd een bezoek gebracht aan de Westergasfabriek. De diverse gebouwen hiervan zijn nu in gebruik voor culturele functies.

In Het Funen zagen de raads- en commissieleden hoe in Amsterdam-Oost een compacte nieuwbouwwijk met veel bijzondere appartementenblokken is gerealiseerd.
Binnenkort zal, onder meer aan de hand van de 100-dagen notitie van de stadsbouwmeester, verder gesproken worden over de mogelijke toepassing van dergelijke vernieuwende bouwprojecten in Delft.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagina opties