Aanbeveling nieuwe burgemeester Delft: Marja van Bijsterveldt

Dit item is verlopen op 02-07-2016.
2 juni 2016 - Mevrouw J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart (Marja) wordt aanbevolen als nieuwe burgemeester van de gemeente Delft. De gemeenteraad heeft dit op donderdag 2 juni in de raadsvergadering besloten na een voorstel van de vertrouwenscommissie.

Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart (54) heeft een bijzonder grote staat van dienst in het openbaar bestuur. Zij was eerder wethouder, burgemeester, staatssecretaris en minister van Onderwijs. Tevens was zij landelijk partijvoorzitter van het CDA. Sinds 2013 is zij directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds. Zij is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Schipluiden.

De voorzitter van de Vertrouwenscommissie is bijzonder verheugd een kandidaat aan te kunnen bevelen met een zeer uitgebreid netwerk, relevante kennis van de stad, een grote bestuurlijke ervaring (onder andere op het terrein van het onderwijs) en een aanstekelijk enthousiasme.

Met de aanbeveling van Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Via de Commissaris van de Koning doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht. De volgende stap in de procedure is een Koninklijk Besluit waarbij tot benoeming wordt overgegaan.

Verwacht wordt dat Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart op 2 september 2016 tijdens een bijzondere raadsvergadering wordt geïnstalleerd als burgemeester door de commissaris van de Koning in Zuid-Holland.

Pagina opties