69 Delftenaren willen in de gemeenteraad

Dit item is verlopen op 03-02-2013.
3 januari 2013 - 69 Delftenaren hebben tijdens de campagne Ja, ik wil in de gemeenteraad laten weten dat ze bij de verkiezingen in 2014 kandidaat-gemeenteraadslid willen zijn.

De belangstelling is groter dan in 2009 toen via dezelfde wervingscampagne 51 Delftenaren hun interesse in het raadslidmaatschap lieten blijken. Zestien van hen stonden bij de verkiezingen in 2010 op een kandidatenlijst; acht van hen zitten inmiddels in de raad. Uit de aanmeldingen blijkt een grote betrokkenheid bij de stad en de behoefte om mee te beslissen over ontwikkelingen in Delft.

De campagne begon op 17 november 2012. Delftenaren konden zich tot 31 december 2012 aanmelden. Aan deze campagne is een cursus Politieke participatie van de stichting ProDemos gekoppeld. Deze cursus bestaat uit zes bijeenkomsten, waarin de deelnemers in theorie en praktijk leren wat het is om raadslid te zijn. De Delftse politieke partijen kunnen tijdens de cursus kennismaken met hun potentiële nieuwe kandidaten.

Alle 69 belangstellenden worden medio februari als Gasten van de Raad voor een meet-and-greet met de Delftse raadsleden ontvangen in het Stadhuis.

Op deze manier kunnen alle Delftenaren die in de gemeenteraad willen, maar de weg nog niet kennen, kennismaken met de Delftenaren die al in de gemeenteraad zitten. Bovendien biedt deze ontmoeting alle fracties de kans om kennis te maken met potentiële partijleden of kandidaat-raadsleden. Met het sluiten van de inschrijving voor de cursus Politieke Participatie is de campagne Ja, ik wil in de gemeenteraad nog niet afgelopen. Deze eindigt voor  de raadsvergadering op 21 februari aanstaande met de uitreiking van de deelname-certificaten aan de cursisten.

Deelnemen aan de cursus kan niet meer, maar belangstellenden kunnen altijd direct contact met de Delftse fracties opnemen.

Pagina opties