Commissie Algemeen buigt zich over Kadernota 2023

20 juni 2023 – In de oordeelsvormende vergadering op donderdag 22 juni bespreekt de commissie Algemeen de Kadernota 2023. De vergadering wordt gehouden in de raadszaal en begint om 19.30 uur.

Deze nota die ook wel kaderbrief wordt genoemd geldt als opmaat voor de programmabegroting 2024-2027 die na de zomer wordt aangeboden aan de raad. Naast de kadernota bespreekt de commissie in deze vergadering ook de jaarstukken 2022 en de zienswijze gemeenschappelijke regelingen.

Het college stelt in de kadernota dat er dankzij geld van het rijk weer wat ruimte is om te investeren in de stad en in de Delftenaren. De grootste opdrachten voor de gemeenten zijn volgens het college de energietransitie en de gebiedsgerichte programma’s Delft-West en Innovatiedistrict Delft. Het college wil ook verder met Museum Prinsenhof, de Gelatinebrug en het onderhoud van de stad.

De gemeenteraad stelt de jaarrekening en de kadernota vast in de besluitvormende vergadering op donderdag 29 juni. Die vergadering begint om 20.00 uur.

Belangstellenden die hun zegje over de kadernota willen doen, kunnen dat doen in de commissievergadering. U kunt zich als inspreker tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur aanmelden bij de griffie.

Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis bekijken via de uitzending op de website van de gemeenteraad.

Agenda commissie Algemeen